kopkrant
camper-op-brug2

 

Uw camper, onze zorg!

 

In ons kleine landje vinden we verhoudingsgewijs de meeste caravans, vouwwagens en campers van Europa. Van die laatste zijn er naar schatting 60.000 op de weg. En nu we langzamerhand richting voorjaar en zomer gaan, is het belangrijk om uw kostbare camper te laten keuren en onderhouden. Dat is, evenals voor elk ander voertuig, ook voor de camper Europees wettelijk verplicht.  Uiteraard schakelt u daarvoor een gecertificeerd bedrijf in. Zowel voor een onderhoudsbeurt als voor de APK keuring van uw camper kunt u bij ons terecht. Onze garage is ingericht met een speciale brug voor campers, zie foto.

Voor een camper zijn de regels weliswaar anders dan voor een personenauto, maar ze bestaan wel degelijk. Het soort voertuig, de eerste aankoopdatum en het soort brandstof bepalen wanneer de eerste keuring gedaan moet worden en hoe vaak daarna.

Voor een kampeervoertuig dat na 1 januari 2005 is aangekocht is het gewicht van belang. Hier wordt een onderscheid gemaakt tussen lichter en zwaarder dan 3500 kilo (ledig gewicht, dat is zonder volledige camper inrichting) Omdat campers meestal op diesel rijden wordt de eerste APK na 3 jaar uitgevoerd en daarna elk jaar opnieuw.

Voor oudere voertuigen en die op andere brandstof gelden andere regels, maar het RDW zal u ongetwijfeld bericht sturen als de APK keuring weer aanstaande is. En dan…..snel een afspraak maken met BCS ATK-RTK. Uw auto, onze zorg! Maar ook uw camper, onze zorg!

Wist u dat?......

tip3_geknipt

Het goed inpakken van uw camper heel belangrijk is voor uw en andermans veiligheid in het verkeer? Enkele tips!

  • Zware lading hoort zo laag mogelijk. 
  • Zorg ervoor dat de lading zoveel mogelijk in het midden staat, (bij een camper is dat dus tussen de assen).
  • Servies en etenswaren zoveel mogelijk in de onderkasten. 
  • Linnengoed en kleding kan prima in de bovenkastjes. 
  • Zet alles goed vast, vervoer geen losse bagage.
  • Probeer bij voorkeur iets onder het laadvermogen te blijven, maar ga er zeker niet overheen! 

Duurzamer rijden? 

Rijden met open raam betekent een hoger brandstofverbruik en dus extra CO2-uitstoot, dus beter ramen dicht. Langer dan 30 seconden stilstaan? Schakel uw motor uit. Een draaiende motor zorgt voor meer uitstoot op één locatie en betekent ook brandstofverspilling.


apkzonderfratsen2


Afspraak maken?

tel: 038 3315940, WhatsApp nummer 06 86816651 
email: 
garage@ATK-RTK.nl 
of maak een afspraak via
atk-rtk.nl


kopjeautootje

cartoon-maart

www.ATK-RTK.nl, garage@ATK-RTK.nl, Ambachtsstraat 21, 8263 AJ Kampen, Tel 038-3315940